Raimo Valkama kutsuttiin Suomen Työväen Musiikkiliiton kunniajäseneksi STM:n liittokokouksessa Lahdessa 28.10.2017.

Raimo Valkama on toiminut ansiokkaasti useissa STM:n luottamustehtävissä, mm. hallituksen jäsenenä (1994-2011), varapuheenjohtajana (2002-2011) ja viimeksi liiton puheenjohtajana (2013-2017). Puheenjohtajan tehtävän hän luovutti liittokokouksessa seuraajalleen Jaana Palanterälle.

Raimo Valkama on laulanut Nokian Työväen Mieskuorossa vuodesta 1980 alkaen, ja toiminut vuosien varrella myös kuoron puheenjohtajana ja sihteerinä. Vuonna 2012 hänet valittiin kuoron kunniapuheenjohtajaksi. Valkama on laulanut myös Tampereen Rautatien Mieslaulajissa sekä Lauluyhtye Mix'ettessä.

Raimo Valkama on saanut Suomen Työväen Musiikkiliiton hopeisen ansiomerkin vuonna 2000 ja kultaisen ansiomerkin vuonna 2006. Kunniajäsenyys on liiton korkein huomionosoitus, jonka voi saada erittäin ansiokkaasta ja pitkäaikaisesta työstä työväen musiikkiharrastuksen hyväksi.