Konserttikalenteri

Omasta konsertistanne voitte ilmoittaa meille sähköpostilla esim. info tai sivulla Ilmoita konsertista.

Tulevat konsertit

Musiikkipidot-ystävyyskonsertti

ti 16.9. klo 18 Nokian Kerhola (Souranderintie 13, Nokia)

TERVETULOA  MUSIIKKIPITOIHIN
Musiikkipidot-ystävyyskonsertissa Nokian Kerholassa kuullaan ennenkokemattomalla tavalla virolaista kevyttä musiikkia, suomalaista vanhaa tanssimusiikkia ja kuoromusiikin helmiä.

Nokian Työväen Mieskuoron vieraaksi saapuu Viron Tallinnasta kaksi naiskuoroa ja yksi mieskuoro. Kuorojen Nokialla esittämä musiikki sisältää sekä klassisia sävelmiä, poppia että kansansävelmiä. Ohjelmistosta löytyy Kauko Käyhkön ja Kullervo Linnankin tuotantoa. Riemukasta on kuulla Viron kielellä laulettavan esimerkiksi kaikille tuttu ”Hymyhuulet” eli ”Kikilips”, joka Viroksi tarkoittaa tosin rusettia. Naiskuoroja, Miraaz ja Liivalaid, sekä mieskuoroa Vanaisad säestää pianolla kuoronjohtaja Vaike Sarn, huilulla Aare Pehka ja kontrabassolla August Sarrap.

Seminola-orkesteri on tamperelainen aito vanhan ajan tanssiorkesteri, joka on ottanut tehtäväkseen esittää 1920-1950 -lukujen tanssimusiikkia alkuperäissovituksin ja osin jopa alkuperäisin soittimin. Nykyinen Seminola-orkesteri on perustettu 1999, mutta orkesterin juuret johtavat vuoteen 1927, jolloin sen perusti musiikkikauppias Karl ”Kape” Ferndinand  Rüster (1904-1977). Nykyisessä Seminolassa soittaa 18 musikeria, joukossa sekä ammattimuusikoita että musiikin harrastajia, joita kaikkia yhdistää innostus tyylikkääseen tanssiorkesterisointiin. Orkesteria johtaa Marko Tikka. Useiden satojen kappaleiden  valikoimastaan on orkesteri valinnut tähän tilaisuuteen Toivo Kärjen, Kauko Käyhkön ja Onni Laihasen tuotantoa.

Kaikkien nokialaisten hyvin tuntema Nokian Työväen Mieskuoro esittää tässä konsertissa kuusi  kaunista ja tunnelmallista laulua jotka hyvin sopivat konsertin kokonaisuuteen. Kuoroa johtaa Jani Laaksonen.

Lippuja ennakkoon tapahtumaan on saatavana orkesterin ja kuoron jäseniltä sekä Nokialla Välikadun Kukkaputiikista. Tilausbussi Nokialle lähtee Tampereelta Vanhan kirkon edestä klo 17.15 ja palaa takaisin konsertin jälkeen.

Laulun ja soiton päivän iltamat Puistokulmassa 4.10.

STM:n Uudenmaan piiri järjestää Laulun ja soiton iltamat 4.10.14 Puistokulmassa, Vantaan Hiekkaharjussa. Esiintymisaikaa on varattu noin 15 minuuttia ryhmää kohden. Ryhmien esiintymisten lisäksi tilaisuudessa on tanssit, Puhallinorkesteri Wiipuri soittaa tanssimusiikkia. Sitovat ilmoittautumiset tapahtumaan viimeistään 15.9.2014 Uudenmaan piirin sihteerille joko sähkö-postitse tai kirjeitse. Lue lisää Uudenmaan piirin internetsivuilta: www.tyovaenmusiikki.fi.

Kuoro- ja orkesterikavalkadi Musiikkitalossa 11.10.

STM:n Uudenmaan piiri järjestää yhdessä Sulasolin kanssa Kuoro ja orkesterikavalkadin 11.10.2014. Konsertti järjestetään Musiikkitalon päälämpiössä, Helsingin sydämessä. Kaikki jäsenryhmät, kuoroista orkestereihin ja lauluyhtyeisiin ovat lämpimästi tervetulleita esiintymään tähän kavalkadimuotoiseen kahvilakonserttiin. Kunkin ryhmän esiintymisen kesto on siirtymisineen enintään 15 minuuttia. Sitovat ilmoittautumiset esiintymään tapahtumaan sähköisen lomakkeen kautta 15.9.2014 mennessä, www.tyovaenmusiikki.fi.

Kanerva-kuoron Syyslaulajaiset

su 12.10. klo 14.30 Vanha kirjastotalo musiikkisali (Keskustori 4, Tampere)

Johtajana Saija Siuko

Riihimäen Työväen Mieskuoro 60-vuotiskonsertti

su 12.10. Harjurinteen koulu Riihimäki

Koiton laulu - Samaa maata asustamme

pe 17.10. klo 19 Savoy-teatteri, Helsinki

Konsertti on yhdistelmä kuoron klassikoita ja uusinta uutta. Johtajana on Kaapo Ijas. Konsertissa kuullaan valikoima kuoron rakastetuimpia kappaleita. Mukana ovat mm. joulukuussa 2013 kantaesitetty Turvapaikka-kantaatti (orkesterina Arts Orchestra) ja Veljo Tormisin Raudan kirous. Liput toimituskuluineen alk. 10–14 €/kpl. Lipun voit ostaa Savoy-teatterin lipunmyynnistä tai Lippupalvelusta.

Lahden Työväen Mieskuoro 60-vuotisjuhlakonsertti

la 8.11. klo 16 Kalevi Aho -sali (Hämeenkatu 4, Lahti)

Liput 20 € ovelta, kuorolaisilta myös ennakkoon

Mieskuoro Kisailijat: Syyskonsertti

su 16.11. klo 17 Kotkan konserttitalo

Rauman Työväen Naiskuoro Rauma Flika -joululaulukonsertti

la 13.12. klo 16 Rauman kirkko