Vuonna 2007 ilmestyneestä suositusta Työväen laulukirjasta on ilmestynyt uusintapainos. Nyt kirjaa on saatavilla myös STM:n omana painoksena.

Työväen laulukirja sisältää noin 40 suosituinta työn, taiston ja rauhan laulua, joiden vahvoina tulkkeina muistetaan mm. Kaisa Korhonen, Kristiina Halkola, Reijo Frank, Aulikki Oksanen ja Agitprop-yhtye. Mukana on lauluja luokkataisteluista, vapaushaaveista, rauhasta ja työstä. 1900-luvun alkupuolen marssit, 60-luvun sodanvastaiset folk-laulut ja 70-luvun uuden laululiikkeen julistavat protestit muodostavat edustavan läpileikkauksen, josta löytyy jokaiselle jotakin – nostalgiaa, yhteishenkeä ja oman aikansa kuvia.

Kirja sisältää sanoitusten lisäksi nuotit, sointumerkit, laulujen historiikkia ja valokuvia. Kannen on kuvittanut Joel Melasniemi.

Kirjaa voi tilata STM:n toimistosta (stmmusic, p. 010 322 6644) hintaan 15 € (+ toimituskulut).

Kirjan lauluja on mahdollista päästä laulamaan STM:n järjestämässä yhteislaulutilaisuudessa Niko Ronimuksen johdolla 18.5. klo 14 Tampereen pääkirjaston Pietilä-salissa. Työväen laulukirjaa myydään paikan päällä (hinta 15 euroa, käteismaksu). Yhteislaulutilaisuuteen on vapaa pääsy ja sen kesto on n. 1 tunti. Yhteislaulutilaisuus on osa Tampereen Sävel -festivaaliin liittyvää Muista Sävel! -viikkoa. Tervetuloa!