Puolustusvoimien varusmiessoittokunta järjestää neljä paikkakuntaa kattavan Finlandia-konserttikiertueen 25:ntenä toimintavuotenaan. Varusmiessoittokunnan konserttisoittokunnan huhtikuussa käynnistyvä Finlandia-konserttikiertue käsittää neljä kaupunkia, neljä kirkkoa ja kaksi solistia. Varusmiessoittokunnan konserttisoittokunta esiintyy Mikkelissä Pitäjän Kirkossa, Tampereella Aleksanterin kirkossa, Hyvinkään kirkossa ja Lahdessa Ristinkirkossa solisteinaan Waltteri Torikka sekä Seppo Pohjoisaho.

Waltteri Torikka, vuoden 2010 Lappeenrannan laulukilpailun voittaja, on uudenpolven lahjakas oopperalaulaja. Kiertueen toinen solisti on Varusmiessoittokunnassa työskentelevä huipputrumpetisti Seppo Pohjoisaho.

Varusmiessoittokunnan oman juhlavuoden lisäksi on tullut kuluneeksi 150 vuotta säveltäjämestari Jean Sibeliuksen syntymästä, ja teemallisesti Finlandia-kiertue kunnioittaa Sibeliuksen juhlavuotta. Varusmiessoittokunta on muuttanut vuoden vaihteessa Hämeenlinnan kupeeseen, Hattulaan. Mikä olisikaan juhlallisempaa ohjelmistoa kuin Jean Sibeliuksen musiikki. Kahden juhlavuoden luoman arvokkuuden lisäksi turneella kuullaan kantaesitys tamperelaisen Paavo Korpijaakon juhlakiertuetta varten säveltämälle Marssi-teokselle.

Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan konserttisoittokunnan Finlandia-kiertueen kapellimestareina toimivat Kaartin soittokunnan vastavalittu tuleva päällikkö, musiikkikomentajakapteeni Pasi-Heikki Mikkola sekä Varusmiessoittokunnan kapellimestari, musiikkiyliluutnantti Tero Haikala. Haikala on innoissaan konserttikiertueesta.

– Tämä kiertue on Konserttisoittokunnan uuden saapumiserän ensimmäinen taidonnäyte. Kiertueella on erinomaisen musiikkielämyksen piirteet. Sisällöllisesti kiertue tarjoaa jokaiselle jotakin. Jatkamme myös perinnettä tilata uutta musiikkia suomalaiselta säveltäjältä. Waltteri Torikka oli luonnollinen valinta toiseksi solistiksi, sillä hän on palvellut Varusmiessoittokunnassa, Haikala toteaa.

Konsertteihin on vapaa pääsy, kiertue etenee seuraavasti:
Perjantai, 10. huhtikuuta 2015, klo 18, Pitäjänkirkko, Mikkeli
Lauantai, 11. huhtikuuta 2015, klo 18, Aleksanterin kirkko, Tampere
Maanantai, 13. huhtikuuta 2015, klo 18, Hyvinkään kirkko
Tiistai 14. huhtikuuta 2015, klo 18, Ristinkirkko, Lahti

Lisätietoa antaa ja haastattelupyynnöt välittää Varusmiessoittokunnan tiedottaja,
vänrikki Jere Paldanius > puhelin 0299 570 278 > sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.