”Esko Linnavalli” –sävellyskilpailun finaalikonsertti kuullaan livenä YLE 1-radiokanavalla tiistaina 19.5. klo 19.03 alkavassa lähetyksessä. UMOa johtaa Antti Rissanen. Kilpailun tuomaristo Jukka Linkola (puheenjohtaja), Heikki Sarmanto ja Pessi Levanto on valinnut 22 teoksen joukosta nyt kuultavat 10 sävellystä.

Finalistit (säveltäjä & teos):

Teemu Halmkrona: An Evening at River
Sid Hille: Hashtag
Sampo Kasurinen: Samson
Aleksis Liukko: Mind the Gap
Matias Långbacka: The Bliss of Ignorance (Tiedoton)
Vesa Pisto: Santtu
Johannes Salomaa: Soon I’ll be Gone
Tuomas J. Turunen: On a Winter Night
Martti Vesala: Piper’s Park
Janne Vihavainen: Cat Heaven

Suomen Big Band –yhdistys, UMO ja YLE järjestävät ”Esko Linnavalli” big band –sävellyskilpailun nyt kuudetta kertaa. Kilpailu järjestetään joka toinen vuosi.

Lisätietoja: www.sbby.com, www.umo.fi

Marjo Riihimäki
Kilpailusihteeri, Suomen Big Band –yhdistys ry.
Gsm 050 361 0431
e-mail: marjo.riihimaki [ä] sbby.com

Kilpailu tekee kunniaa Uuden Musiikin Orkesterin (UMO) perustajajäsenelle ja kapellimestarille, Esko Linnavallille, jonka kausi orkesterin taiteellisena johtajana kesti vuodesta 1975 vuoteen 1991. Linnavallia pidetään yhtenä UMO:n merkittävimmistä kapellimestareista, sillä hänen ansiostaan UMO:sta kehittyi kansainvälisesti tunnustettu jazzorkesteri sekä pysyvä instituutio Suomen musiikkielämässä. UMO viettää 40-vuotisjuhliaan vuonna 2015.

Suomen Big Band -yhdistys ry on perustettu vuonna 1978 ja se toimii tällä hetkellä yli neljänkymmenen suomalaisen big bandin kattojärjestönä. SBBY ry:n jäseninä on sekä harrastaja-, ammattilais-, nuoriso- että opiskelijaorkestereita. Yhdistys tarjoaa jäsenpalveluja sekä tukee jäsenorkestereiden koulutus- ja konserttitoimintaa sekä ylläpitää valtakunnallista jo 15-vuotta toiminutta Junior All Stars Big Bandia. Viisi sävellyskilpailun finalistia Kasurinen, Långbacka, Salomaa, Vesala ja Vihavainen ovat JASin kasvatteja. SBBY järjestää myös vuorovuosina Suomen Big Band -mestaruuskilpailua sekä ”Esko Linnavalli" big band -sävellyskilpailua.