Lomalinja järjestää Työväen Sävelen lukijoille ensimmäisen lukijamatkan! Lomalinjalla on pitkät perinteet kulttuuri- ja konserttimatkojen järjestämisessä, ja suosittelemmekin lämpimästi tutustumaan tässä lehdessä tarjottavaan lukijamatkaamme Tallinnaan.

Konserttimatkalla pääset nauttimaan seuraavasta musiikkitarjonnasta:

24.3.2017 Viron kansallinen Mieskuoro ja Viron valtion Sinfoniaorkesteri, Estonian Konserttisali
Luvassa on hieno konserttikokonaisuus, jossa kuullaan Shostakovitsin Sinfonia nro. 13 (op 113 b-molli) ja Neljä romanssia Pushkinin runoihin (op 46). Sinfonia kertoo toisen maailmansodan aiheista, ja on siten kuoroineen ja bassosolisteineen hyvin vaikuttava kuuntelukokemus. Toinen esitettävä teos, Neljä romanssia Pushkinin runoihin (op 46), pohjautuu nimensä mukaisesti venäläisen, hyvin kuuluisan, romantiikan ajan kirjailijan ja runoilijan Alexandr Pushkinin runoihin. Kuoron ja orkesterin lisäksi lavalla kuullaan solistina Pyotr Migunovia (basso).

25.3.2017 Viron Filharmoninen kamarikuoro, Pyhän Nikolauksen kirkko
Kulttuurielämykset kuorolaulun saralla saavat retkellä jatkoa konsertissa nimeltä "Night Songs". Lauantain tunnelmallisesta kuoromusiikki-konsertissa päästään nauttimaan täysin erilaisesta tunnelmasta. Konsertin ohjelma koostuu mieltä hellivästä kuoromusiikista, jossa pääset nauttimaan myös upeasta Pyhän Nikolauksen kirkon akustiikasta ja tunnelmasta. Konsertin johtaa mittavan uran luonut Paul Hillier.

Viro on tunnettu erityisen aktiivisesta kuorotoiminnasta. Kuorolaulanta ja laulaminen yleensäkin ovat hyvin vahva osa virolaista kulttuuria ja identiteettiä. Se näkyy arjessa, työssä, kylissä ja kaupungeissa. Väkilukuun nähden Virossa on valtavasti kuoroja ja moni laulaa useassakin kuorossa. Kuorotoimintaa on tarjolla kaikenikäisille ja -tasoisille laulajille.
Lukijamatka on oivallinen mahdollisuus päästä tutustumaan naapurimme hienoon kuorokulttuuriin vaikuttavien konserttien muodossa.

Nyt kannattaa tarttua tilaisuuteen ja kokea keväinen Tallinna ikimuistoisten musiikkielämysten parissa!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen Lomalinjojen sivuilta!